söndag 15 mars 2009

Sammanfattning av den senaste veckan!

Nu ska vi se...

Efter Christchurch korde vi ner till Dunedin dar det tyvarr var jattekallt och regnigt. Hade verkligen behovt vantar och mossa. Vi var iaf ivag till Pinguin Place dar vi fick se Yellow Eyed Pinguins, pingviner som bara finns pa Nya Zeeland. Stallet hjalper de vilda pingvinerna bla genom att plantera trad och bygga sma nasten sa att dessa inte ska utrotas. Vi fick se ca sex stycken pingusar i det regniga vadret iaf. =)

Innan vi lamnade Dunedin var vi bara tvugna att kora till Baldwin Street. Enligt Guinessrekordbok varldens brantaste bostadsgata. Vi parkerade langst ner och gick sedan hela gatan upp. Var otroligt jobbigt! Att nagon kan valja att bosatta sig dar?

Vi korde sedan till Te Anau for en overnattning och sedan dagen efter gick farden mot Milford Sound. Vagen mellan Te Anau-Milford Sound ar helt fantastiskt vacker! Vi stannade av pa bla Mirror Lakes dar bergen reflekteras i sjon. Sa fint! Vi gjorde aven ett stopp i The Chasm som ar ett fint vattenfall. Innan man kommer fram till Milford Sound maste man passera Homer Tunnel. En 1.2 km lang, kolsvart, vattendroppande tunnel. Det ar aven rodljus i vardera anden av tunneln och ljuset slar om var femtonde minut, sa ingen stress!!

Sedan kom vi da fram till Milford Sound, helt klart en av de vackraste platserna pa jorden. Helt fantastiskt underbart! Vi hade dessutom den enorma turen att det var stralande sol de dagar vi var dar. =) (Hor inte till vanligheterna med tanke pa att det regnar ca 7 meter dar varje ar) Vi gjorde en dagsvandring, Gerthrud Track, som till en borjan var lite vandring pa en plan stig, omringad av hoga berg. Efter en stund forstod vi att vandringen fortsatte upp pa ett av bergen. Efter ca tre timmar upp for det branta berget sa nadde vi toppen. Gar inte beskriva med ord hur fantastiskt det var. Det maste upplevas!! Satte mig pa en klippa och tittade ut over de hoga bergen med snokladda toppar, Milford Sound skymtades en bit bort, flygplanen surrade under oss och vattnet porlade nar det rann langs med bergen. Om man blundade och sedan oppnade ogonen var det som att befinna sig i en malad tavla.

Vi akte aven en battur i Milford Sound innan vi fortsatte mot Queenstown dar vi befinner oss nu. Fortsatt jattefint vader (ta i tra) och idag har vi varit till Kawarau Bridge som tydligen ar den forsta officiella bungyjump bron. (?) Jag och Emma stod bara och kollade pa alla som hoppade. Att dem vagar!!! Jag blev skakis av att bara titta.

Vi ska vara kvar har i Queenstown imorgon ocksa, far se vad vi hittar pa. Sedan blir det bilkorning uppat, vi ska ju snart ta oss over till nordon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar