torsdag 12 februari 2009

Varning for apor!!!

Idag har vi hyrt varsin moped som vi har kort runt i Langkawi med. Flaktade skont i varmen. =) Var ocksa bra att borja ova pa att kora pa vanster sida av vagen, eftersom vi har tankt hyra bil pa Nya Zeeland dar det ar vanstertrafik. Fick prova kora ''fel'' vag i rondellen ocksa. Lite konstig kansla. Kostade bara 75 kr att hyra mopeden i 24 h.

Vi hade nagra stopp langs vagen, bland annat en linbana som vi valde att inte aka med (maste tanka lite pa budgeten ocksa), sen en badplats som vi tvarkollade in och sist en utsiktsplats som lag hogt uppe, och det var en valdigt smal och krokig vag dit. Bromsarna funkade inte riktigt pa mopeden sa det blev till att kora forsiktigt. Vi valde att inte stanna sa lange pa varje stalle utan utnyttjade tiden till att fa kora runt sa mycket som mojligt. =) Kul!!

Nar vi korde sa fick vi se en hel del apor, en var tom overkord pa vagen. Saknade skylten ''varning for apor'' langs den vagen. Annars gallde det att passa sig for honsen och kossorna som gick losa pa vagen. Inte som hemma direkt. =)

Hamnade ocksa pa en valdigt mysig marknad dar invanarna salde/handlade mat och frukt. Var inte sa hygieniskt om man sager sa...men jattekul att ga runt och kolla. =)

Pa Langkawi kor det inga bussar, har ar det taxi eller hyra av bil/moped som galler. De flesta fordonen som vi motte var motorcyklar/mopeder. En hel familj aker ofta pa en och samma moped, och barnen anvander aldrig hjalm. Blir lika chockad varje gang over bristen pa sakerhet. Ja, ja...

Imorn ar det ater stranden som galler...och sa ar det ju godisdan =) Har hittat varsta godisaffaren har, sa dit ska jag och storhandla imorn ;)

2 kommentarer:

  1. Det var ju himla billigt att hyra moped, är ju så kul med.. haha jag är då glad att man slipper lösa kossor på vägarna här :P

    SvaraRadera
  2. Haha...nog kan man masta passa sig for losa kossor i Storbranna mellanat :P

    SvaraRadera